Bli kjend med Styret i Studenthuset Meieriet

Dei er studentar, dei er syv i talet, og dei har allereie styrt Meieriet-skuta siden før sumaren.. men kva veit vi eigentleg om dei? Her kan du bli litt betre kjend med dei som sitt i Styret skuleåret 15/16.

 

STYRELEIAR

Namn: Stian Sunde
Verv: Styreleder
Alder: 26
Heimstad: Sunde
Studie: Master i idrettsvitenskap

Elskar: Knitring fra bål og late morgener med kaffe.
Hatar: Klovner. Og sånne popcorn-greier som setter seg fast i tennene.

Fun fact om deg sjølv: Jeg er vel litt over snittet glad i både X-Factor, The Voice, og Biggest Loser. Har sett de fleste sesongene fra både UK, US, og Australia opptil flere ganger. Så vet dere det.

Kva inneber eigentleg vervet ditt i Styret til Studenthuset Meieriet?
Jeg skal egentlig prøve å holde styr på hele bøtteballetten. Styreleder er organisasjonens «ansikt utad», er møteleder på de ukentlige styremøtene, og passer på at det som skal gjøres i løpet av året faktisk blir gjort. Det ligger titusenvis av dugnadstimer bak Meieriet hvert eneste år og jeg er så heldig at jeg får bidra til å styre driften av Norges beste studenthus. Jeg får jobbe med fantastiske mennesker hver dag og det er supergøy!

Kva er ditt beste minne frå Meieriet?
Altfor mange til å velge kun ett minne, men Bigbang og Bernhoft kan trekkes frem som musikalske høydepunkt. Kan også nevne 90talls-quizen for noen år tilbake, hvor jeg traff perfekt på mengden øl og presterte å dra så mye unyttig kunnskap ut av lua at vi vant hele sulamitten. Stolt øyeblikk.

Favorittserie og kvifor? Parks and Recreation. Fordi Ron Swanson og Andy Dwyer.

Hvis du kunne reist tilbake i tid og forandre éin ting i verda - kva ville du ha gjort?
Jeg ville tatt en alvorsprat med han kødden som fant opp klovner. «Halla kompis, skjer her da? Du synes dette var fett, liksom? Skjerp deg for f***.» Makan til oppførsel.

Hvis du vart stranda på ei øde øy og du berre kunne ha med deg éin ting - kva ville det ha vore? Matt Damon. Da kan du banne på at vi blir funnet ganske kjapt, for Hollywood blir tydeligvis aldri lei av å leite etter den fyren der.

Kvifor skal man engasjere seg i eit styreverv på Studenthuset Meieriet?
Det er en helt unik erfaring å ta med seg videre i livet. Man bygger stort nettverk, man får samarbeide med mange ulike organisasjoner, og muligheten til å påvirke hva som arrangeres på Meieriet hele året. Man får et helt annet forhold til hele Meieriet, nesten som en forelder.. Du gjør alt du kan for at det skal gå bra for huset, og du blir lei deg og vil hjelpe til hvis det går dårlig. Det er en utrolig fin følelse når man ser studenter kose seg gløgg på et arrangement, fordi man vet hvor mye arbeid som ligger bak det fra alle de frivillige på huset, inkludert oss i styret. Engasjer dere, folkens - det er rett og slett en fantastisk opplevelse som gir utrolig mye tilbake og man får venner og minner for livet!


NESTLEIAR

Namn: Joakim Bøe
Verv: Nestleder
Alder: 24 1/2
Heimstad: Os
Studie: Sosiologi - Ungdomssosiologi

Elskar: God mat.
Hatar: Folk som tar seg selv for høytidelig. 

Fun fact om deg sjølv: Må vel være at jeg kan ta begge beina bak hode. Sykt kult partytriks.

Kva inneber eigentleg vervet ditt i Styret til Studenthuset Meieriet? 
Min stilling i Studenthuset Meieriet er litt vag. Jeg er nestleder etter leder Stian og er hans stedfortreder hvis han er borte. Du kan si at jeg er husets potet, jeg prøver å være med på det meste. Utover det har jeg spesifikke oppgaver som: motivasjonsansvarlig, sponsoransvarlig, rabattavtaleansvarlig, samt undergruppeleder for Fadderansvarlig.

Kva er ditt beste minne frå Meieriet?
Må vel være en av konsertene. Trekker frem konsertene med Lars Vaular, Onkl P og de fjerne slektningene og Kristian Kristensen som en av de beste. Og kanskje alle de ufattelige rare, dype, morsomme, gøye samtalene jeg har hatt med folk.

Favorittserie og kvifor?
Breaking Bad. Trenger i grunn ikke si hvorfor. De som har sett den forstår det veldig godt.

Hvis du kunne reise tilbake i tid og forandre éin ting i verda - kva ville du ha gjort?
hahaha, neste spørsmål.

Hvis du vart stranda på ei øde øy og du berre kunne ha med deg éin ting - kva ville det ha vore?
En venn.

Kvifor skal man engasjere seg i eit styreverv på Studenthuset Meieriet?
Jeg mener det er den viktigste plassen utenom skolen for studentene her i Sogndal. Hvis det er noe som skjer i Sogndal så er det her. I tillegg får du muligheten til å påvirke, og bli hørt. Du møter nydelige mennesker som du ellers kanskje hadde gått glipp av. 


ØKONOMIANSVARLEG

Namn: Helene Sætre
Verv: Økonomi-mama
Alder: 23
Heimstad: Daugstad
Studie: Eiendomsmegling 

Elskar: Å oppleve noko nytt.
Hatar: At andre tek meg på kneet.

Fun fact om deg sjølv: Då eg var lita brukte eg å ha konsert for kalvane i fjøset. Stakkars dyr.

Kva inneber eigentleg vervet ditt i Styret til Studenthuset Meieriet?
Som økonomiansvarleg inneber det mykje tall og moro. Du setter opp budsjett, følgjer med på motivasjonsbudsjettene, sjekker billag og rekneskap, teller pengar og liknande. Også pekefingeren får testa seg litt. Veldig lærerikt, og er en god erfaring å ha med seg vidare. Kjempekjekt!

Kva er ditt beste minne frå Meieriet?
Har mange gode minner, men ein av dei beste er skidagen 2014!!   

Favorittserie og kvifor? Sex and the city. Kjenner meg litt igjen kan du sei.

Hvis du kunne reise tilbake i tid og forandre éin ting i verda - kva ville du ha gjort?
Eg ville reist tilbake til 1800-tallet, men berre for å oppleva det.

Hvis du vart stranda på ei øde øy og du berre kunne ha med deg éin ting - kva ville det ha vore? Kniv kjem eg langt med.

Kvifor skal man engasjere seg i eit styreverv på Studenthuset Meieriet?
Engasjerer du deg i Studenthuset Meieriet får du være med på å forme studentlivet til studentane i Sogndal. I tillegg blir du kjent med nye mennesker stort sett heile tida. MORO!


ARRANGEMENT

Namn: Sindre Nygaard
Verv: Arrangementsansvarlig
Alder: 23
Heimstad: Karmøy 
Studie: Økonomi

Elskar: En kald cerveza på stranden i sydenland.
Hatar: Absinthe, aldri igjen..

Fun fact om deg sjølv: Over snittet glad i å lage mat. #husfar

Kva inneber eigentleg vervet ditt i Styret til Studenthuset Meieriet?
Som arrangementsansvarlig har jeg ansvar for oppsett og planlegging av arrangementene på huset. Billetter og billettsystemet vårt er også min oppgåve. Videre er jeg leder for undergruppene quiz, booking og fest&kultur. Tett samarbeid med booking i forhold til artister og rekneskap.

Kva er ditt beste minne frå Meieriet? Har etter 3 år mye å velge i. Av det jeg husker må vel Karpe Diem skoleåret 12/13 være et høydepunkt. JA - jeg er stor fan av Karpe!

Favorittserie og kvifor? Vanskelig spørsmål faktisk, er serie-freak så jeg har sett det meste, men Sons of Anarchy er en legendarisk serie. Vil bli biker hver gang den ruller på skjermen. Kan også nevne Suits, Hung, The Walking Dead, og ikkje minst Entourage, tror faktisk den tar det lengste strået. Ari Gold og Johnny Drama, de to beste karakterene i en serie noensinne.

Hvis du kunne reise tilbake i tid og forandre éin ting i verda - kva ville du ha gjort?
Jeg ville gått to måneder tilbake i tid og ikke brukt alle sparepengene mine på bil. Tenkte jo ikke på at forsikring, avgifter og bompenger finnes.

Hvis du vart stranda på ei øde øy og du berre kunne ha med deg éin ting - kva ville det ha vore?Wilson, så klart. 

Kvifor skal man engasjere seg i eit styreverv på Studenthuset Meieriet?
Det er utrolig sosialt og gøy. Man får et større nettverk med en gang, samtidig som det er gøy å være med å bestemme og legge til rette for at alle skal få det beste ut av studietiden sin. Frikort og goder kan en heller ikke klage på!

 


DRIFT

Namn: Anders Føllesdal
Verv: Styremedlem Drift
Alder: 22
Heimstad: Bergen
Studie: Grunnskolelærerutdanning 5-10.

Elskar: Coca Cola Classic
Hatar: Pepsi Max

Fun fact om deg sjølv: Jeg liker veldig godt å se serier fra barndommen og andre barneserier, som Digimon, Pokemon, Star Wars animerte serier.

Kva inneber eigentleg vervet ditt i Styret til Studenthuset Meieriet?
Det er hovedsakelig å holde den daglige driften gående. Sørge for at undergruppelederne har kontroll på sine grupper, at de har det de trenger, og at de gjør den jobben som trengs for at vi skal kunne holde åpent.

Kva er ditt beste minne frå Meieriet? Blåturen mitt første år som aktiv var sinnsyk.

Favorittserie og hvorfor? Game of Thrones! Alle kan og vil mest sannsynlig dø.

Hvis du kunne reise tilbake i tid og forandre éin ting i verda - kva ville du ha gjort?Hjulpet Tyskland med å vinne 2. verdenskrig, bare for å se hvordan verden hadde blitt. Ville selvfølgelig ha endret det tilbake etterpå.

Hvis du vart stranda på ei øde øy og du berre kunne ha med deg éin ting - kva ville det ha vore? Samekniv. Du kan gjøre alt med en samekniv!

Kvifor skal man engasjere seg i eit styreverv på Studenthuset Meieriet?
For å kunne påvirke sitt eget og andres studentmiljø, og gjøre det best mulig for flest mulig. Du får fremme og dyrke din egen visjon for Studenthuset Meieriet.


INFORMASJON

Namn: Lena Straume
Verv: Informasjonsansvarlig
Alder: 23
Heimstad: Porsgrunn
Studie: Landskapsplanlegging

Elskar: God mat og snus.
Hatar: Stress. Og svake mennesker.

Fun fact om deg sjølv: Mamma måtte gå med meg i bånd når jeg var liten. Jeg var litt for ivrig kan du si.

Kva inneber eigentleg vervet ditt i Styret til Studenthuset Meieriet?
Jeg passer på at undergruppene PR, Røynda, og IT har alt de trenger. Jeg har hovedansvaret for oppdatering av hjemmesiden vår, instagram-profilen, og lager eventer på facebook. Jeg sloss mye med InDesign og banner mye til facebook, men jeg har lært jævlig mye dette året.

Kva er ditt beste minne frå Meieriet?
Thomas Dybdahl under VEKAO 2014 var øreorgasme fra ende til annen.

Favorittserie og kvifor? How To Get Away With Murder. Jeg liker serier med mord i. Eller sånn derre "kjerring-design-greier" som Tid For Hjem.

Hvis du kunne reise tilbake i tid og forandre éin ting i verda - kva ville du ha gjort?
Jeg ville dratt tilbake til barndommen og spist flaggstang-frø når jeg var liten.

Hvis du vart stranda på ei øde øy og du berre kunne ha med deg éin ting - kva ville det ha vore? En røyskatt som dreper slanger.

Kvifor skal man engasjere seg i eit styreverv på Studenthuset Meieriet?
For det første er det gøy å ha noe å gjøre utenom skolen. Man treffer mange nye mennesker og lærer utrolig mye. God mulighet til å påvirke hva som skjer på huset og blir en del av det sosiale fellesskapet blant de frivillige på Meieriet. Sist, men ikke minst, mange fete (og noen tørre) styremøter.


KREATIV

Namn: Mia Karolin Furuholmen Jørgensen
Verv: Styremedlem Kreativ
Alder: 23
Heimstad: Oslo
Studie: Idrett, fysisk aktivitet og helse

Elskar: Du vet de bollene de hadde på 7-eleven som var STAPPA med vaniljekrem? Say no more. Og Bradley Cooper. Gjerne en kombo av begge samtidig. 

Hatar: Dagen derpå, overdrevne besserwissere og mat man tror det er sjokolade i, også viser det seg at det var rosiner. Det er faktisk ikke greit.

Fun fact om deg sjølv: Jeg har meldt meg på Idol tre ganger, men aldri turt å dukke opp. Tenker å melde meg på en gang til, men om jeg dukker opp er et annet spørsmål.

Kva inneber eigentleg vervet ditt i Styret til Studenthuset Meieriet?
Som styremedlem Kreativ har jeg ansvar for undergruppene Dans, Kor, Band, Rollespill, Film og foto, og Revy. Her sørger jeg for at undergruppelederne har det de trenger, og hjelper til med det som måtte være. Navnet sier jo seg selv egentlig, i denne rollen kan jeg være kreativ med alt det måtte gjelde. Som resten av styret har vi kontordager ca 1 dag i uka hver, og hver onsdag er det styremøte hvor vi prater og diskuterer og vedtar alt som måtte være aktuelt. Og ja – vi har det SABLA moro!

Kva er ditt beste minne frå Meieriet?
Klisjé coming up – går nesten ikke an å velge! Her er det flere ting som skiller seg ut hos meg, men ”skidagen” og konserten med Karpe Diem i fjor var helt episk. Det som gjør Meieriet så bra er jo at det ikke er for stort, det blir så intimt og koselig! Herlig atmosfære – og flotte folk!

Favorittserie og kvifor? Friends. Fordi jeg ler. Og fordi jeg er litt (veldig) småforelska i Chandler. 

Hvis du kunne reist tilbake i tid og forandre éin ting i verda - kva ville du ha gjort?
Pusha litt ekstra på han som oppfant tidsmaskinen, slik at jeg ikke hadde måttet nøye meg med én ting, og dermed hadde dette spørsmålet vært litt enklere å svare på.

Hvis du vart stranda på ei øde øy og du berre kunne ha med deg éin ting - kva ville det ha vore?Mobilen. Ja, strømmen kommer til å gå innen et par dager, men er avhengig av ”kabal” når jeg er på do. Så jeg får bare skru ned lysstyrken, og nettet funker jo mest sannsynligvis ikke der, så sparer litt på det. Eller en oppgradert versjon av Wilson, for jeg har ingen tvil om at jeg kunne blitt god venn med en ball. Tror jeg går for sistnevnte. 

Kvifor skal man engasjere seg i eit styreverv på Studenthuset Meieriet?
Det finnes mange gode grunner til hvorfor man burde akkurat dette. Men hvis jeg skal si hvorfor JEG mener man burde engasjere seg er det fordi det er en perfekt mulighet til å bli kjent med seg selv og bli utfordret. Ansvaret som ligger på en er, spennende, moro, fascinerende, kan til tider være frustrerende, og alt dette sammen gjør det til en fantastisk opplevelse. Du blir kjent med flotte mennesker på en annen arena enn skolen (selv om de fleste er fra skolen, heh), og lærer dem å kjenne på andre måter. Nei, hvis dette her har streifet tanken din én eller to ganger så skal du ikke nøle. Det er ikke noe du kommer til å angre på! 


For ein herleg gjeng! Neste års styre er heldige som får overlappe med desse nydelege personane.